A világ legjobb sültalma receptje

Ez az aromás, fahéjas sültalma ideális desszertnek, snacknek vagy köretként. Az őszi-téli borongós napokon pedig kifejezetten jól tud esni.
Persze nyáron egy gombóc fagyival sem rossz nyalánkság a sültalma, de a vörös áfonyától, diótól, fahéjtól és karamelltől alapvetően inkább téli édesség, aminek akár az ünnepi asztalon is ott lehet a helye!

Forrás: pinterest
A világ legjobb sültalma receptje
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 4 alma
- 1/2 csészényi barna cukor
- 2 tk. őrölt fahéj
- 1/4 csészényi aszalt áfonya
- 1/4 csészényi dió (feldarabolva)
- 4 ek. vaj
- krémes karamellöntet (opcionális)
- vanília fagylalt (opcionális)
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra.
- Vágd le az almák tetejének nagyjából 1/3-át, és egy kanál segítségével készíts az almákba üreget.
- Egy tálban keverd össze a barna cukrot, a fahéjat, az áfonyát és a diót.
- Töltsd meg minden alma 1/4-ét a barna cukros keverékkel.
- Tedd át őket egy mély sütőedénybe, majd minden egyes almát locsolj meg 1 evőkanál vajjal, és szórj meg egy kevés fahéjjal.
- Önts vizet a tepsibe úgy, hogy nagyjából 1-1,5 cm-ig érjen.
- Süsd 50-60 percen keresztül a gyümölcsöket, míg puhák és aranybarnák nem lesznek.
- Tálalásnál locsold meg őket karamellszósszal és kínálj melléjük vaníliafagylaltot – de magában is nagyon finom.
Forrás: worthingcourtblog.com