Mesélj, Anyukám! Hogyan neveljük egészséges és fenntartható táplálkozásra a gyerekeinket?

Borítókép: Mesélj, Anyukám! Hogyan neveljük egészséges és fenntartható táplálkozásra a gyerekeinket?
Az egészséges táplálkozás és fenntartható életmód alapjait már egészen kis korban kell megteremtenünk, de az iskolás korosztály is igen fogékony arra, hogy jó szokásokat építsünk a mindennapjaikba! Erről beszélgettünk a legújabb adásban.

Beszélgetésünk apropója a tavalyi dm Giving Friday, amivel a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Felelős Gasztrohős Alapítvány közös Mentor Palánták programját támogatták.

A dm ugyanis tavaly is átszínezte a Black Friday napot, és árzuhanás helyett a jótékonyságra hívta fel a figyelmet. A Giving Friday program keretében az aznapi forgalom 5%-át, több mint 30 millió forintot ajánlottak fel a Mentor Palánták edukációs program támogatására, hogy hozzásegítsék a gyerekeket az egészséges étkezés és életmód kialakításához.

Az adásban a MDOSZ elnökét, Szűcs Zsuzsannát és a Felelős Gasztrohős Alapítvány kommunikációs vezetőjét Kiss-Szabó Esztert kérdeztük arról, hogy mit takar ez a program, milyen eszközökkel igyekeznek megtanítani a gyerekeknek az egészséges táplálkozás és fenntarthatóság alapjait. Na és persze praktikus tanácsokat is kértünk, hogy szülőként hogyan érdemes ehhez a témához állni, és milyen módszerekkel segítsük a gyerekeinket.

ITT HALLGATHATOD MEG A BESZÉLGETÉST:

ITT PEDIG MEG IS NÉZHETED:

A KORÁBBI ADÁSAINKAT A KÉPRE KATTINTVA TALÁLOD!