5 immunerősítő leves a betegségszezonra, amelyek nemcsak egészségesek, de finomak is

Borítókép: 5 immunerősítő leves a betegségszezonra, amelyek nemcsak egészségesek, de finomak is Forrás: Unsplash / Farhad Ibrahimzade
Március közeledtével talán már látjuk a hideg téli napok végét, de az influenzaszezon még javában tombol, így nem árt felvértezned magad a betegségek ellen. Mielőtt azonban a vitaminkapszulákhoz vagy gyógyszerekhez nyúlnál, nézz szét a hűtőben vagy a kamrában, és készíts egy laktató levest, amellyel könnyen felturbózhatod az immunrendszered.

Akár hús, akár csak zöldségek hozzáadásával készíted, a leves számos olyan összetevőt tartalmaz, amelyek természetes módon segítenek erősíteni szervezed védekező rendszerét. Egy meleg tál leves ráadásul nemcsak a testedet, hanem az egész lelkedet is felmelegítheti, arról nem is beszélve, hogy hihetetlenül finom is.

A szakértők nem véletlenül hívják fel egyre gyakrabban a figyelmet arra, hogy az étkezésünk akkor lesz a legkiegyensúlyozottabb, ha minél színesebb alapanyagokból épül fel. Tehát minél színesebb a tányérod, annál finomabb és táplálóbb étel születhet meg végeredményként, és annál egészségesebb lehetsz.

A hidegben nincs is jobb egy húslevesnél

Egy igazán laktató húslevés már önmagában felér egy gyógyszerrel, hiszen a benne található főtt húsnak és rengeteg zöldségnek köszönhetően a szükséges tápanyagokat és ásványi anyagokat, sőt a megfelelő folyadékmennyiséget is pótolhatod szervezeted számára. Ez a betegségszezonban különösen fontos, így a tápláló levesek fogyasztása után azon sem kell aggódnod, hogy egy betegség mikor dönt le a lábadról.

A jó húslevest titkát akár a nagyitól is kérdezhetnéd, de azt mi is elárulhatjuk, hogy minél többféle alapanyag kerül bele, annál táplálóbb, és persze ízletesebb fogást készíthetsz belőle. Érdemes különböző húsféléket, sőt akár csontot is tenned a levesbe, a zöldségek terén pedig csak a fantáziád szabhat határt: krumpli, sárga- és fehérrépa, petrezselyem, zeller, kelkáposzta és karalábé mindenképpen kerüljön bele, de egy fej hagymával, pár gerezd fokhagymával és gombával még inkább fokozhatod az ízeket!

Forrás: Getty Images / Gabi Musat / 500px
A hideg téli napokon nincs is jobb egy nagy tányér forró húslevesnél.

Ha pedig már unod a klasszikus húslevest, és szeretnél pár tippet kapni a legfinomabb immunerősítő levesekkel kapcsolatban, nézd végig a galériát!