Ezt a 6 ételt soha ne melegítsd újra a mikróban: akár ételmérgezést is okozhatnak!

Miért veszélyes az újramelegítés?
Az ételek újramelegítése során számos kémiai és mikrobiológiai folyamat zajlik le. A hő hatására megváltozhat az ételek szerkezete, íze és tápanyagtartalma. Bizonyos esetekben káros anyagok is keletkezhetnek, vagy elszaporodhatnak olyan baktériumok, amelyek ételmérgezést okozhatnak. Ezért fontos tisztában lennünk azzal, hogy mely ételeket nem szabad, vagy csak körültekintően lehet újramelegíteni.
Szakértők rendszeresen felhívják a figyelmet az újramelegítés veszélyeire. Vannak olyan ételek, amelyek összetételük miatt különösen hajlamosak a káros változásokra a hő hatására. Ezeknek az ételeknek az újramelegítése emésztési problémákat, rosszabb esetben akár súlyosabb egészségügyi problémákat is okozhat, éppen ezért nagyon fontos ezeket elkerülni.

Az alábbiakban olyan ételeket gyűjtöttünk össze, amelyeket semmi esetre se mikrózz meg. Mutatjuk is, melyek ezek!
Íme 6 étel, amit tilos mikróban újramelegíteni!
Az Éva Magazin írása.