Meddig tartható el a hús a mélyhűtőben?
Gyerekkorom meghatározó emlékei közé tartozik, amikor telenként a legszűkebb családunk bezsuppolódott a párás üvegű Trabantba és letöfögött a nagynénémékhez vidékre, disznóvágásra. Szerencsére a részletei homályba vesznek, azt viszont tudom, hogy egy rakat nyers hússal felpakolva tértünk haza, amit Anyuék gondosan, porciózva bepakolásztak az óriási fagyasztóládánkba. Majd ebből éltünk hosszú hónapokig.
Később aztán, amikor a saját lábamra álltam, gondoltam én is megmutatom, hogy is csinálja egy jó háziasszony, előrelát, spórol, ilyesmik. Viszont anyukám kedvenc sztoriján kívül – amikor egy kiolvasztott, majd újra lefagyasztott és azok után elkészített csirkétől kapott ételmérgezést - nem sokat hallottam a húsok lefagyasztásával kapcsolatos alapvetésekről. Pedig nem árt tisztában lenni velük; mert az örökkévalóságig semmiképp nem tudod tartósítani őket.