A természet színeivel: tojásfestés konyhai hozzávalók segítségével

A legszebb (és néha legmeglepőbb) színeket a természet produkálja: varázsold idén ezeket a húsvéti tojásokra!
Ha természetes anyagokkal, élelmiszerekkel festjük a tojásokat, szebb színeket kaphatunk, mint a szintetikus tojásfestékekkel, ráadásul semmilyen adalékanyag nem kerül a tojásba: nyugodtan meg is ehetjük és a környezetet sem szennyezzük.
A tojásokat kábé 10 percig főzzük, ahogy a kemény tojást is szoktuk. A titok, hogy hosszabb ideig legyenek benne a színezővízben, mint a hagyományos tojásfestéknél. Legszebbre a fehér tojást lehet festeni, nagyobb piacokon húsvét táján árulnak ilyet is.
Az időtartam változó, a színezőanyagtól függ: A kurkuma a főzéstől számítva 10 perc alatt befogja sárgára a tojást, a káposztának viszont több óra kell mire kékké varázsolja. A spenót (zöld), a kávé (barna), és a cékla (piros) legalább fél órát igényel.