Egy újabb hack, amitől tökéletes lesz a rántottád

rántotta, tökéletes rántotta, összetevők, sztárséf Forrás: Pixabay.com/Markéta Machová
Vizet adj hozzá, de csakis buborékosat! Egy kis tej, az a titka! Jó serpenyő nélkül nincs jó rántotta – hangzanak a tuti tippek minden felől. Ám az, hogy kinél a bölcsek köve; hogy mitől lesz tökéletes a rántotta, meglehetősen vitatott. Egy amerikai sztárséf arra esküszik, minden egy egészen hétköznapi összetevőn múlik. Meg fogsz lepődni, mi az.

A rántotta a legegyszerűbben elkészíthető ételek egyike, efelől nem sok kétség. Tény, az ágyból épp csak kikászálódva, félkómás állapotban sem egy bonyolult feladat összeütni pár tojást és rittyenteni egy szuper kis reggelit belőle. Azt azonban, hogy mitől lesz tökéletes, sokan vitatják. Van, aki szerint minden a serpenyőn múlik, míg mások a mikrohullámú sütőre esküsznek. Jamie Oliver szerint a titok a tanyasi, házi tojásban rejlik, hiszen ennek a legszebb a sárgája.

Egy amerikai sztárséf pedig - aki szintén tud egyet s mást a főzésről és a konyhai fortélyokról – úgy gondolja, egy bizonyos összetevő nélkül csinálhatunk bármit, a rántotta nem lesz az igazi. Alton Brown el is árulja a titkot, ami pedig nem más, mint egy teáskanál majonéz és víz elegye; amit még a tojások felverése előtt tesz hozzá.

Ne aggódj, akkor sincs semmi gond, ha nem szereted a majonézt. Ez egy annyira kis mennyiség, aminek az ízét nem fogod érezni a rántottádban. Az állaga viszont így lesz tökéletesen „selymes” – teszi hozzá a szakács.

Alton Brown nevét Amerikán kívül kevésbé ismerik, a 90-es évek végén ő volt az, aki forradalmasította a televíziós főzőműsorokat. amelyből aztán olyan sztárok nőtték ki magukat, mint Jamie Oliver vagy Gordon Ramsay. A sztárséf Good Eats című műsora hatalmas népszerűségnek örvendett.

Galériánkban további tippeket találsz, mitől lehet még csúcskategóriás a rántottád!