Ezeket az ételeket inkább ne tedd a fagyasztóba, ha jót akarsz!

Fagyasztott brokkoli Forrás: Bozhin Karaivanov / Unsplash
Kiváló találmány, hiszen segít a tartalékolásban, így hozzájárul a spóroláshoz. De azért nem érdemes mindent belepakolni.

A fagyasztó szekcióval felszerelt hűtőszekrények, illetve a különálló fagyasztóládák évtizedek óta életünk részét képezik. Nagyon jó szolgálatot tesznek, ha valamiért hosszabb időtávra kell tartalékolnunk, esetleg túl sokat termesztünk, főzünk vagy sütünk valamiből. Annyit, amennyit nem tudunk egyszerre elfogyasztani, de később még jó hasznát vehetjük. Bizonyos élelmiszerek kimondottan sokáig elállnak mélyhűtve, amikor pedig előkapjuk, pár perc múlva lakmározhatunk. De azért a végtelenségig nem lehet tartogatni semmit.

Azonban természetesen nem mindenható eszközök ezek sem. Vannak ugyanis olyan termékek, amiket egyáltalán nem ajánlott lefagyasztani. Lehet, hogy csak textúrájuk változik meg teljesen, de az is előfordulhat, hogy ízük is eltorzul, minden élvezeti értéküket elvesztik kiolvasztás után.

Galériánkban mutatunk 9 olyan élelmiszert, amit nem ajánlott lefagyasztani:

(forrás: People)

Az InStyle Men írása.