5 dolog, amit a többség nem tud a szárítógépek használatáról- pedig tudniuk kellene

Borítókép: 5 dolog, amit a többség nem tud a szárítógépek használatáról- pedig tudniuk kellene
Szárítógép vásárláson gondolkodsz? Netán már döntésre is jutottál és csak várod a legjobb ajánlatot? Jó hírünk van: november 11 és 14 között újra JOY-Napok lesznek, melynek keretein belül akár 15 %-ot is spórolhatsz a háztartási nagygépek árából. De miért is hasznos ’családtag’ a szárítógép és mit érdemes tudni róla vásárlás előtt? Cikkünkből megtudhatod.

A mosógép gyakorlatilag minden háztartás alapfelszerelése, ám a szárítógép még mindig luxus háztartásicikknek minősül. Jogos a felvetés: minek gép ahhoz, amit a szabad levegő is el tud végezni. Persze, ha van erkély vagy kert, ahová ki lehet tenni a száradó ruhákat! bár így is számos érv szól a szárítógép használata mellett.

Energiatakarékosság, praktikum és puhaság, csak hogy egy pár jelentős előnyét említsük a szárítógép használatnak, de mielőtt a részletekbe belemennénk, lássuk hogyan is működik a szárítógép!

Bármilyen szárítógépről is legyen szó, lényegében mind ugyanazon elv szerint működik, mely a következő: a nedves ruhákkal teli dobot egy villanymotor megforgatja, mellyel egyidőben a motor egy ventillátort is működésbe hoz. A ventillátor forró levegőt juttat a ruhákhoz, így azok víztartalma a keringő forró levegő hatására, elpárolog.

De mi lesz a gőzzel? Ez már a gép típusától függ.

A hagyományos gépek egy külső szellőzővel vannak összekötve, melyen keresztül távozik a gőz a kültérbe.

A kondenzátoros szárítógépeknél a gőz a kondenzátor segítségével vízzé alakul újra, mely egy üríthető tartályban gyűlik össze.

A hagyományos kondenzátoros szárítókhoz hasonlóan a hőszivattyúval ellátott gépek a ruhaneműből kivont kondenzált gőzt szintén egy tartályba párologtatják le, miközben a szárítási folyamat során használt lehűtött levegőt újrahasznosítják, és újra felhasználják egy új szárítási ciklushoz. Ez azt jelenti, hogy akár négyszer kevesebb energiát fogyasztunk így és a hőveszteség minimális.

Végül pedig érdemes megemlíteni a mosó- és szárítógépet, mely különlegessége, hogy egy dobban történik meg a mosás és a szárítás is.

Forrás: Joy-napok

Bármelyik verziót is választod, a Joy-Napok kuponjait ki ne hagyd! November 11 és 14 között a háztartási nagygépekre 15% kedvezményt is találsz a kuponok között, melyet a JOY-Napok linkjén keresztül is elérsz, de ne feledd az ingyenesen letölthető Shoppie Goo alkalmazást!

Galérinákban a szárítógép előnyeiről írunk, a szerkesztőségünkben összegyújtött tapasztalatokból merítve: