Ezt készítsd, ha nincs kedved főzni 1. rész – avokádós toast tojással és retekkel
Ha akarjuk, ha nem, vannak olyan napok amikor nem érünk rá, fogalmunk sincs mit ennénk, vagy szimplán nincs kedvünk főzni. Még akkor is előfordulhat ez velünk, ha amúgy mi vagyunk a legszorgalmasabb „konyhai robot gépek” az egész famíliában. Ilyenkor sem szabad pánikba esni, érdemes inkább szétnézni a hűtőben és a kamrában, hogy milyen finomságot lehetne az otthon található alapanyagokból pikk-pakk összedobni.
A következő receptet is egy ilyen laza nap ihlette, ennek ellenére íme a bizonyíték, hogy az otthon összeállított „gyorsétel” is lehet végtelenül finom és egészséges.
- 1 avokádó
- 2 teáskanál citrom vagy lime lé
- 2 főtt tojás (a közepe lehet picivel lágyabb)
- 1 retek vékonyra karikázva
- 2 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál extra szűz olíva olaj, vagy majonéz
- snidling, vagy bazsalikom
- néhány szelet kenyér
Elkészítés:
Az avokádót megpucoljuk, - a magját kiszedjük, - majd vékony szeletekre vágjuk. A puha szeleteket mintegy rákenjük a kenyérre. Erre jöhetnek a felkarikázott tojás és retek szeletek. Sózzuk borsozzuk, majd megöntözzük a mustár és az olíva olaj, - vagy majonéz, - keverékével. A tetejére apróra vágott bazsalikom levelet, vagy snidlinget szórunk.
Jó étvágyat hozzá!