Az anyósom frigója: avagy mit szabad és mit nem érdemes lefagyasztani
A férjem nemrég új felfedezést tett az édesanyja konyhájában, nevezetesen azt, hogy anyósomnak a fagyasztás lett az új hobbija. Ahogyan ő fogalmazott: "ami már nem mozog, azt anyukám lefagyasztja". Persze ez csak vicc, és erősen túlzó is lenne ilyet állítani, de tény, mostanában sokszor halljuk tőle, hogy lefagyasztottam ezt vagy éppen amazt. Én például szentül hiszem, hogy az általunk nem túl sokszor fogyasztott kenyér, torta vagy akár sós aprósütemény bizony csak frissében jó. Legalábbis, ha már úgyis ritkán eszünk pékárut, akkor az legalább akkor legyen igazi, ropogós. Azon felbuzdulva tehát, hogy anyósom fagyasztóládájából mostanság sorra kerülnek elő a legkülönbözőbb ételek, úgy gondoltam tiszta vizet öntök a pohárba, és készítek egy listát arról, hogy tapasztalatom szerint mit lehet és mit nem érdemes "jégre tenni".