14 apró változtatás a konyhában, amiért a Föld nagyon hálás lesz neked
Az ember felkel reggel, kimegy a konyhába, betesz egy kapszulát a kávéfőzőbe, a mellécsöpögött kávét feltörli egy papírtörlővel, aztán még egy palack ásványvizet is felbont, és azt, biztos, ami biztos, szívószállal issza meg – na jó, a szívószál talán túlzás, de biztosan értitek, mire akarunk kilyukadni. Borzasztó sok tárgy van az otthonunkban, amit csak egyszer használunk, aztán eldobunk. Még azoknál is ez a helyzet, akik kifejezetten odafigyelnek a környezetükre, például a legkisebb papírfecnit is a papírgyűjtőbe, a celofáncsomagolást meg a műanyaggyűjtőbe dobják. És a legszomorúbb az egészben az, hogy simán meglennénk ezek nélkül az eldobható holmik nélkül, ha beszereznénk helyettük néhány újrahasználható változatot, amelyet aztán ki lehet mosni vagy el lehet mosogatni. Így nem kell azokból újat venni és ez a pénztárcánkat is kíméli. Nézzük, mik azok a konyhai tárgyak, amiknek van könnyen hozzáférhető környezetbarát alternatívája: