Idén először Budapest is felkerült a világ szexuálisan legszabadabb városai listájára: itt a top 25 helyezett!

Borítókép: Idén először Budapest is felkerült a világ szexuálisan legszabadabb városai listájára: itt a top 25 helyezett! Forrás: Pexels/Pixabay
Bár a szexuális szabadság egyre nagyobb a világban, még mindig van igény arra, hogy ez nőhessen – derült ki egy friss kutatásból, amely rangsorolta a világ szexuálisan legszabadabb városait. Idén először Budapest is a ranglistára jutott.

A német Erobella már harmadik éve teszi közzé átfogó kutatásának eredményét, ami kideríti, hogy melyek azok a városok a világon, ahol nyitottabbak, elfogadóbbak a lakosok, azaz, amelyeket igazán liberális helyeknek nevezhetünk. A cég számos kategóriát megvizsgált, például a melegbárok számát, hogy engedélyezett-e a melegek házassága vagy épp a nemváltás, az abortusz, a hozzáállást a fogamzásgátláshoz, a gyógyszerekhez való hozzáférést, a diszkrimináció ellenes törvényeket, a szexmunkásokra vonatkozó törvényeket, sőt, még azt is, hogy hány szexshop található a városokban.

A kérdés jogos: miért is annyira fontos egyáltalán egy városnak, hogy liberális legyen? Egyszerűen megfogalmazva: a szexuális liberalizmus vagy szexpozitivitás gyakran megmutatja a társadalmi fejlettséget is, és az egyéni szabadság is összefüggésben áll vele.

A kutatást készítő német cég elárulta, az is céljuk volt a rangsorral, hogy azok számára tippeket adjanak, akik szeretnének igazán elfogadó városokban élni.

Galériánkban mutatjuk, melyek a szexuálisan legszabadabb városok!