A kertből az asztalra
Mariann a gyerekkorából hozta magával a növények és a kert iránti rajongását, a kertből az asztalra kerülő, a család által megtermelt zöldségek és gyümölcsök zamatának szeretetét. 2014-ben kezdett el a kertjükben termett alapanyagokból herba- és gyümölcstea-keverékeket, lekvárokat, szószokat készíteni, és így született meg a Bazsalikomos kert, amely a közösségi médiában már összeforrt Mariann nevével. A kert konyhája című könyvében egy egész esztendőt kísér végig a kertben: megosztja négy évszak szezonális receptjeit, megmutatja, hogyan fogj hozzá egy saját fűszerkert kialakításához, és persze mindent megtudhatsz az egyes növények termesztéséről is.
Legyen saját fűszerkerted!
Szívesen dobnál az oldalas mellé saját termesztésű kakukkfű- és rozmaringágat? Friss korianderrel szórnád meg a tojást? A kert konyhája segítségével kialakíthatod a saját fűszerkertedet! Ültess babért, curryfüvet vagy tárkonyt – Mariann elárulja, hogyan érdemes termesztened ezeket a növényeket, majd hogyan használhatod őket a konyhában vagy azon kívül is. A legtöbbjük ugyanis gyógyhatású: a babér segíti az emésztést, az izsóp jó vízhajtó, a borsikafű jó puffadás ellen.
Négy évszak receptjei
A természet kincs – vallja Mariann, és ezt a legjobb szezonális receptekkel bizonyítja. Tavasszal bátran használhatsz ehető virágokat, nyáron ne hagyd ki a kókuszos-mentás görögdinnyetortát, ősszel tobzódhatsz az ízekben és a színekben a tápláló zöldségeknek köszönhetően, télen pedig szárított fűszerekkel dobhatod fel a legegyszerűbb almás pitét is. És a legjobb, hogy mindehhez elég csak kiugranod a kertbe!
Fotók: BOOOK Kiadó, Szendeff Lőrinc
A könyv megvásárolható: www.boook.hu
Ára: 5.990 Ft