10 perces tésztavacsora, ha későn fejezed be a munkát
Forrás: GettyImages
Van az úgy, hogy semmi kedvünk vacsorát főzni (pláne nem a magunk kedvéért), miközben igenis megérdemelnénk egy tál melegételt – csak úgy a nap megkoronázásaként. Nem igaz?
Oké, lehet, hogy most kitérsz majd a hitedből, hogy egy mikrós kajára akarlak buzdítalak, de hidd el, cseppet sem ördögtől való ez a bögrés mac&cheese. Van mikród, nem? Használod is. Akkor meg nem mindegy, hogy melegítesz vagy főzöl benne? Dehogynem. Jusson ez eszedbe, ha legközelebb farkaséhes leszel. Ezt a receptet pedig még most mentsd le, mert nagyon finom! De tényleg.
Bögrés mac&cheese
Forrás: GettyImages
Hozzávalók (1 adagra)
- ½ csészényi szarvacska tészta
- ¼ csészényi tejszín vagy zsíros tej
- ½ csészényi cheddar sajt (reszelve)
- ¼ csészényi fehér cheddar- vagy trappista sajt (reszelve)
- ½ ek. vaj
- cayenne-bors
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése
- Öntsd a tésztát és ½ csészényi vizet egy bögrébe. (Ügyelj rá, hogy elegendő hely maradjon fölötte, nehogy kifusson forrás közben.) Majd a legnagyobb fokozaton mikrózd három percig.
- Vedd ki, keverd meg, majd dobd vissza a mikróba újabb két percre. Addig ismételd ezt a műveletet, míg kellőképpen puha nem lesz a tészta.
- Ezután keverd hozzá a tejszínt, a vajat és a kétféle reszelt sajtot, ízesítsd a fűszerekkel és keverd addig, míg szép homogén és nyúlós nem lesz a tésztán a mártás.