Zsenge tavaszi zöldborsós csirke Martha Stewart módra

Következzen egy ázsiai ihletésű fogás, aminek pikáns ízét a mogyoró és a lime együttese adja meg. Egészséges, pénztárcabarát és gyorsan elkészülő fogás.
MOGYORÓS-zöldborsós-LIMOS csirke
Elkészítési idő: 15 perc (1 adag)
Hozzávalók:
- 1 tk. mogyoróolaj
- 1 csirkemell filé (vékonyan felszeletelve)
- 1 gerezd fokhagyma (vékonyan felszeletelve)
- 1,5 csésze zsenge zöldborsó
- 1 db serrano- vagy jalapeno paprika (felszeletelve)
- 1 ek. limelé
- 1 marék friss bazsalikom (felaprítva)
- 1 ek. pörkölt földimogyoró (durvára aprítva)
- Ízlés szerint só, bors

Forrás: pinterest/marthastewart
Fűszeres-zöldborsós csirke
Elkészítése:
- Hevíts fel egy közepes méretű serpenyőt, majd öntsd bele a mogyoróolajat és közepes hőfokon süsd a csirkemell szeleteket 2-3 percig.
- Add hozzá a fokhagymát, a chili paprikát, borsót, 2 ek. vizet, majd főzd nagyjából 3 percig, míg a csirke teljesen ki nem fehéredik.
- Sózd, borsozd, add hozzá a lime levet, a pirított földimogyorót, végül szórd meg a felaprított bazsalikommal.