3 recept, amitől mind a négy mancsát megnyalja kutyád: egészséges és ízletes jutalomfalatok kedvencednek!

Borítókép: 3 recept, amitől mind a négy mancsát megnyalja kutyád: egészséges és ízletes jutalomfalatok kedvencednek! Forrás: Kaszás Gergely, BOOOK
Egyre többen szeretnének saját maguk ételt készíteni négylábú kedvenceiknek, azonban ez rejt magában néhány veszélyt is. Ha csak úgy nekiállunk, olyan összetevőket használhatunk, amik akár károsak is lehetnek a kutyákra nézve. Pedig mi csak jót akartunk. Így azt javasoljuk, mindig megbízható forrásból készíts kedvencednek finomságot, mutatunk is rá 3 jó példát!

Ha te magad készíted kutyád ételét, akkor ellenőrizheted a hozzávalók minőségét és milyenségét. De, ahogy feljebb is említettük, nagyon fontos, hogy kutyák számára biztonságos összetevőkből főzz, süss kedvencedre! Ehhez nyújt segítséget Vékony Blanka, Dr. Mák Erzsébet, Balogh Lívia: Kutya jó étrend - Kutyatáplálásról nemcsak kezdőknek című könyve, ugyanis az írók maguk is lelkes kutyatartók, emellett pedig dietetikusok. Számos jó tanáccsal látják el az olvasót a kutyák etetésével kapcsolatban, és emellett 54 receptet is megismerhetsz a könyvből.

Forrás: Kaszás Gergely, BOOOK

3 „kutyajó” falat a különlegesebb napokra

Manapság számos tévhit kering azzal kapcsolatban, hogyan lehetne, illetve kellene a kutyák megfelelő táplálását kivitelezni. Az elmúlt évek, évtizedek során fokozatosan megrendült a háziállattartók részéről az állateledel-gyártókba fektetett bizalom. Ennek eredményeként az igény, mely szerint mi, gazdák még tudatosabban szeretnénk négylábú kedvenceink étrendjét befolyásolni, már nemcsak körvonalazódik, hanem valós formát is öltött.

A jutalomfalatok a kényeztetést jelentik kutyáink számára. Azonban fontos szabály, hogy csak akkor jutalmazzuk őket, ha megérdemlik, azaz, ha azt a tevékenységet, amit éppen csinálnak, díjazásra méltónak találjuk. A jutalmazással, dicsérettel megerősítjük bennük az adott viselkedést. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezekkel a finom falatokkal – főleg a házilag készítettekkel – energiát és tápanyagot is adunk a kutyánknak, tehát ezt kalkuláljuk bele a napi szükségletébe!

Galériánkban mutatunk 3 nagyszerű példát arra, hogy milyen jutalomfalatot készíthetsz kutyádnak!

Forrás: Vékony Blanka, Dr. Mák Erzsébet, Balogh Lívia: Kutya jó étrend - Kutyatáplálásról nemcsak kezdőknek, BOOOK