Rántott kovászos uborka, tejfölös mártogatóssal

Kirántva minden jobb – állítjuk mi magyarok. Még ha ez nem is feltétlenül igaz minden esetben, a kovászos uborkára igen, ugyanis kipróbáltuk.
Bármennyire is furcsának tűnhet kirántani ezt a nyári csemegét, napjainkban nem csak otthon készítik sokan, már számtalan pubban is hozzájuthatunk ehhez a ropogós snackhez, amit legtöbbször valamilyen fűszeres-tejfölös mártogatóssal szervíroznak. Ha te még nem kóstoltad, itt az idő, hogy tegyél vele egy próbát. Mutatjuk, hogyan készül!
Rántott kovászos uborka tejfölös mártogatóssal

Forrás: relish
Tálalásnál szórd meg az uborkát friss zöld fűszerekkel!
Hozzávalók
- 6 kovászos uborka
- 3 tojás
- 10 dkg panko- vagy sima zsemlemorzsa
- 15 dkg liszt
- csipet só
- 1 kis dobozos tejföl
- 1 ek. metélőhagyma (felaprítva)
- 1 tk. friss kapor (felaprítva)
- 1 ek. citrom vagy lime lé
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítése
Mártogatós: mindent apríts fel, majd a hozzávalókat tedd egy tálba, keverd jól össze és egy darabig pihentesd a hűtőszekrényben, hogy kellőképpen lehűljön.
Rántott uborka: Vágd fel hosszában négyfelé az uborkákat, majd töröld őket szárazra egy papírtörlővel. A szokásos módon panírozd, majd süsd ki falatkákat bő olajban, és ha elkészültek a felesleges olajat csepegtesd le róluk.