A legújabb kattanásom: marokkói vöröslencseleves

Merthogy a vörös lencse elképesztően finom, szuper egészséges, tele van fehérjével, A-, és B-vitaminnal, vassal, kalciummal és magnéziummal, baromi gyorsan megfő, könnyen emészthető és izgalmasan készíthető, fűszerezhető.
Szóval végérvényesen rákattantam, és amit azóta hetente minimum egyszer elkészítek belőle, az a marokkói vöröslencseleves, vagy valami olyasmi, ahogy én készítem - pillanatok alatt!
Marokkói vörös
lencse-leves
Hozzávalók
- 20 dkg vörös lencse
- 2 ek olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma (felkockázva)
- 4 gerezd fokhagyma (felaprítva)
- 1,2 l alaplé
- 1 tk. gyömbér
- 1 tk. római kömény
- 1/2 tk. kurkuma
- 1/4 tk cayenne bors
- petrezselyem vagy koriander
- só
Elkészítése
Egy lábasban egy kevés olívaolajon dinszteld meg a hagymát és fokhagymát, majd szórd meg a szárított fűszerekkel, és pirítsd tovább addig, amíg el nem kezded érezni az aromás illatukat. Ilyenkor öntsd fel az alaplével, add hozzá a lencsét és főzd addig, míg az szét nem fő teljesen, és kissé pépes állagú nem lesz a levesed. Tálalásnál gazdagíthatod egy kevés tejszínnel, friss fűszernövényekkel vagy csonthéjasokkal.