Áfonyás és málnás sorbet
Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítési idő: 10 perc
Hűtési idő: egy éjszaka
Hozzávalók (6 adaghoz): fél kiló málna • fél kiló áfonya • 45 deka cukor • a tálaláshoz keksz, piskóta vagy mandulás kétszersült
1. Egy serpenyőben önts az áfonyára 3 deci vizet és add hozzá a cukor felét. Közepes lángon kevergesd, amíg a cukor teljesen felolvad. Vedd le a tűzről és kavard simára. Öntsd át egy edénybe, fedd le és hűtsd be legalább 1 órára. Ugyanezt hajtsd végre amálnával is. 2. A hideg gyümölcspüréket elektromos mixerrel verd legalább 5 percig, hogy a fagylalt krémes állagú legyen. Tedd vissza a hűtőbe 1 órára, aztán ismételd meg a pürésítést. 3. Éjszakára tedd mélyhűtőbe, másnap fagylaltos kanállal vágj ki belőle gombócokat. Üvegtálkákban vagy talpas pohárban tálald.
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: Stuart Scott / acpsyndication.com. Éva, 2011. július. Minden jog fenntartva.