Készítsd el Audrey Hepburn kedvenc spagettijét

Audrey Hepburn imádott enni, mégis szigorú szabályok mentén étkezett, hogy megtartsa légies karcsúságát. De az otthoni főzőcskézéssel kapcsolatban, nem ő jutna elsőre eszünkbe. Pedig…
Hepburn fia, Sean Hepburn Ferrer korábban azt nyilatkozta anyjáról, hogy olyan, mint aki „súlyos szénhidrátfüggő”. Így talán nem meglepő, hogy a kedvenc étele, a Spagetti al Pomodoro, vagyis a híres paradicsomszószos spagetti volt, amit olyannyira szeretett, hogy állítólag heti rendszerességgel fogyasztotta.
Kell ennél jobb ajánlólevél ennek a tésztaételnek? Kötve hisszük! Következzen most az ikonikus színésznő kedvenc étele:
Spagetti Pomodoro
Hozzávalók (4 adag)
- 1 kis hagyma (kockára vágva)
- 2 gerezd fokhagyma (reszelve/felaprítva)
- 2 sárgarépa (apróra vágva)
- 2 szárzeller (apróra vágva)
- 2 doboz hámozott paradicsom
- 1 nagy csokor friss bazsalikom
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 500 g spagetti
- só és bors (ízlés szerint)
- frissen reszelt parmezán
Elkészítése
- Tedd egy nagy lábasba a hagymát, fokhagymát, sárgarépát, zellert és a paradicsomot, majd löttyintsd rájuk az olíva olajat, és szórd bele a bazsalikom felét.
- Fedd le az edényt, és néhányszor megkeverve (a paradicsomot kissé szétnyomkodva), főzd az egészet 45 percen keresztül.
- Miközben a mártás fő, aprítsd fel a megmaradt bazsalikomot (lehetőleg ollóval, ezzel tudniillik megelőzhető, hogy idő előtt megbarnuljanak a levelek).
- 45 perc elteltével kapcsold le a hőt a lábas alatt, és hagyd pihenni a mártást 10-15 percig.
- Eközben forralj vizet, sózd meg és főzd a tésztát al dante-re. Ha szeretnéd megakadályozni, hogy a kész tészta ragadjon, öblítsd le langyos vízzel miután leszűrted.
- Kóstold meg a mártást, és ha szükségét érzed, adj hozzá még némi sót.
- Porciózd ki az adagokat és tálalásnál szórd meg parmezánnal és a felaprított bazsalikommal.
Ha bevált Hepburn kedvenc tésztaételének receptje, tegyél egy próbát Gwyneth Paltrow carbonára receptjével is!