Bolognai spagetti hús nélkül

Ez az intenzív ízű, gazdag bolognai mártás vörösborral készül, és tele van zöldségekkel: hagymával, fokhagymával, sárgarépával, gombával és persze az elmaradhatatlan paradicsommal - így a húsevők is imádni fogják.
Érdemes a szokásosnál nagyobb adagot készíteni ebből a bolognai mártásból, és a maradékot feltenni a mélyhűtőbe, ami jól fog jönni azokon a napokon, amikor sem kedved, sem pedig energiád nincsen összedobni egy finom ebédet vagy vacsorát.
Bolognai spagetti hús nélkül
Hozzávalók (4 adagra)
- 1 ek. olívaolaj
- 1/2 hagyma (felaprítva)
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 2 közepes sárgarépa (felkockázva)
- 150 g gomba (felaprítva)
- 250 g húsmentes darált hús
- 125 ml vörösbor
- 250 ml zöldség alaplé
- 2 x 400 g hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
- 50 g paradicsompüré
- só
- bors
Elkészítése
- Egy nagy serpenyőben párold meg a hagymát és a fokhagymát az olíva olajon.
- Add hozzá a sárgarépát, hagyd egy kis ideig puhulni, majd add hozzá a gombát is.
- Főzd addig, míg kissé megpuhulnak, majd mehet bele a vegán húshelyettesítő.
- Öntsd hozzá az alaplevet, a paradicsomot, a paradicsompürét és a bort.
- Sózd, borsozd, keverd jól össze, majd fedő alatt főzd fél órán keresztül.
- Idő közben főzd ki hozzá a spagettit.
Forrás: tinnedtomatoes.com