Pestóval és sajttal töltött kenyér, a pizza méltó ellenfele

Kenyér, pesto, mozzarella és még megint csak sajt. Mindössze ennyi hozzávalóból áll össze az az isteni fogás, ami egyaránt tökéletes lehet vacsorára vagy épp reggelire.
A recept egyik hozzávalója sem túl költséges, ráadásul pepecselned sem kell az elkészítésével, hiszen faék egyszerűségű: némi szeletelés, némi kenegetés, pár perc várakozás míg sül a sütőben a kenyér, és kész is!
Akár magában eszitek, akár felvágottal, olívabogyóval vagy szárított paradicsommal, garantáltan megnyalja majd mind a tíz ujját, aki megkóstolja!
Sajtos-pestós kenyér

Forrás: pinterest
Sajtos-pestós kenyér. Ha kedved tartja, szeletelés helyett „kockázhatod” is!
Hozzávalók
- 1 nagy kenyér
- ¼ csészényi pesto
- 150 gramm mozzarella (vékonyan szeletelve)
- 150 gramm taleggio vagy más ízes sajt (vékonyan szeletelve)
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra.
- Szeleteld fel a kenyeret nagyjából 2-2,5 centiméterenként úgy, hogy ne vágd végig a szeleteket. Kell, hogy kapj majd egy talapzatot, így nem esik majd szét a kenyér.
- Minden kenyérszelet közé tegyél egy teáskanál pestót, egy szelet mozzarellát és egy szelet taleggiót.
- Csomagold a kenyeret alufóliába, majd tedd a sütőbe nagyjából 20-25 percre, míg a kenyér ropogósra nem sül, a sajt pedig meg nem olvad.
De ha szívesebben ennél inkább egy tányér isteni finom tésztát, arra is tudunk ám ötleteket adni. Kattints a galériára a receptekért!