A cukkini lasagna sok-sok kalóriát spórol neked

Kevés szénhidrát, gazdag íz, megkönnyebült gyomor – kell ennél több, hogy látni akard a receptet?
Oké, nem pillanatok alatt készül el, és picit macerás is összerakni ezt a lasagnát, ellenben kárpótol minden rászánt percért és energiáért, majd meglátod! Ha van otthon mandolinod, használd bátran azt a cukkinik szeleteléséhez, ha nem, akkor legalább gyakorolsz egy picit a késsel – az sosem árt...
Cukkini lasagna tekercs

Forrás: pinterest
Cukkini lasagna tekercsek
Hozzávalók
- 6 nagy cukkini
- 450 g ricotta
- 3/4 csészényi frissen reszelt parmezán
- 2 nagy tojás
- 1/2 tk. fokhagyma por
- 1 csészényi marinara szósz (fűszerezett paradicsomszósz)
- 1 csészényi reszelt mozzarella
- só
- bors
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, közben vékonyan szeleteld fel a cukkiniket, majd tedd át őket egy papírtörlőre.
- Keverd össze a ricottát ½ csészényi parmezánnal, a tojásokkal, fokhagymaporral, sóval és borssal.
- Kend meg egy kisebb tepsi vagy jénai alját a marinárával, kend meg a cukkiniket a ricottás krémmel, szórd meg a mozzarellával, szorosan tekerd fel őket, majd szépen sorban helyezd őket egymás mellé a tepsiben.
- Szórd meg a tetejüket a maradék parmezánnal és süsd nagyjából 20 percen keresztül, míg a cukkinik megpuhulnak, a sajt pedig szép aranybarna lesz.