#ÉviAzÉván - Almás-mákos-meggyes torta
Almás-mákos-meggyes torta
Beköszöntött az ősz, kezdődik az almaszezon. Én személy szerint nagyon szeretem az almás süteményeket, és ezt a desszertet kezdő háziasszonyok is könnyedén elkészíthetik. Remélem ti is annyira fogjátok szeretni, mint én.
Hozzávalók a tortához:
- 2 db nagyobb méretű édes alma
- 25-26 dkg meggy (attól függ mennyi levet eresztett az alma)
- 10 dkg mák
- 5 db tojás
- fél kk. szódabikarbóna
- 1 csipet fahéj
- 50 gramm eritrit
Hozzávalók a tortahabhoz:
- 2 db tojásfehérje
- 50 gramm eritrit
Elkészítés:
Az öt darab tojás fehérjét külön tálban felverjük az eritrittel. Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd hozzákeverjük a meggyet, a mákot, a szódabikarbónát és a fahéjat. A tojások sárgáját is a masszához keverjük. Végül a felvert tojáshabot is hozzáadjuk. Egy kapcsos tortaformába simítjuk a "krémet", majd előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses fokozaton 25 percig sütjük. Közben a torta habjához felverjük a maradék tojásfehérjét az eritrittel, rásimítjuk a már megsült tortánkra és újra betesszük a sütőbe. Addig sütjük, amíg egy kicsit meg nem sárgult a tojáshab a sütemény tetején. (Ez kb. 5-8 perc.)
Jó étvágyat kívánok hozzá!