#Évi az Éván - Erdei gyümölcsös túrófelfújt
Ezt a receptet kezdőknek is nyugodt szívvel tudom ajánlani, mert annyira egyszerű az elkészítése. A végeredményen pedig egyáltalán nem látszik, hogy nem igényel jártasságot, mert annyira szép és persze annyira finom. Erdei gyümölcs helyett, használhatunk bármilyen más gyümölcsöt is, kedvünkre variálhatjuk. Vigyázat, olyan finom desszert, hogy nehéz vele leállni!
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 250 gramm túró
- 150 gramm tönkölybúza liszt
- 300 ml joghurt
- 2 ek. mascarpone
- 5 ek. eritrit
- 1 tk. vanília aroma
- fél citrom leve
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük, félretesszük. A tojások sárgáját hozzáadjuk a túróhoz, majd a liszt a joghurt és a mascarpone is belekerül a tálba. Jól összekeverjük (mély tálat használjunk hozzá), hozzáadjuk az eritritet, a vanília aromát, fél citrom levét. Végül a tojásfehérjét is óvatosan hozzákeverjük a masszához.Kókuszolajjal kikent jénai tálban, előmelegített sütőben,190 fokon 40-45 percig sütjük.
Próbáljátok ki, mennyei!