#ÉviAzÉván - Karácsonyi trüffelgolyók

Rettentő egyszerű recept következik, mindössze négy hozzávaló szükséges az elkészítéséhez.
Hozzávalók a trüffelgolyókhoz:
- 50 gramm vaj
- 200 ml habtejszín
- 200 gramm cukormentes étcsokoládé
- zsírszegény kakaópor a "díszítéshez" (forgathatjuk akár törött mandulába, dióba, vagy kókuszreszelékbe)
A csokoládét kockákra tördeltem, majd egy hőálló edénybe tettem. A vajat a tejszínnel forrásig melegítettem gázon,majd hozzáadtam a tördelt csokit. (A nagyon édesszájúak tehetnek hozzá még valamilyen természetes édesítőt, én kihagytam. ) Szép lassan elkezdtem keverni, ezt addig folytattam, míg a krémem egyneművé nem vált. Legyünk türelmesek, ez eltart egy kis ideig. Miután elkevertük, dermedni hagyjuk. Ez kb. két óra a hűtőben. Ha jó kemény a trüffelkrémünk, mehet is a formázás. Egy kiskanál segítségével kiveszünk egy kis darabot, majd elkezdjük formázni a kezünk segítségével. Személy szerint nem törekedtem a tökéletes gömb formára, nekem tetszik, ha egy kicsit rusztikusabb. A végén cukrozatlan kakaóporba forgattam. Tömény, csokoládés élvezet a végeredmény! :)
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kattints és rendeld meg Évi receptkönyvét!