#ÉviAzÉván - Könnyű csokis-túrós pohárkrém
Könnyű csokis-túrós pohárkrém
Ha vacsoravendégeket vártok, és nincs nagyon időd készülni az esti menüre, de valami igazán finom desszerttel szeretnéd meglepni őket, akkor ez a pohárkrém biztos siker lesz! :)
Hozzávalók a tésztához:
- 80 gramm tönkölybúza liszt
- 60 gramm eritrit
- 2 db tojás
- 1 ek. kakaópor
- 1 tk. sütőpor
A krémhez:
- 500 gramm zsírszegény túró
- 200 ml zsírszegény tejszín
- 100 gramm eritrit
- 1 db citrom leve+héja
Díszítéshez:
- 50 gramm olvasztott cukormentes étcsokoládé
Elkészítés:
A piskóta tésztájához a hozzávalókat egész egyszerűen összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon, kb. 20 percig sütjük. Míg sül a tészta, elkészítjük a krémet. A túrót összekeverjük a felvert tejszínnel, ezután hozzáadjuk az eritritet, végül hozzákeverjük a citrom levét és héját. Ha elkészült, megsült a piskóta, eltépkedjük, és elkezdjük rétegezni a krémmel együtt tetszőleges sorrendben desszertes poharakba. Végül cukormentes étcsokoládét csorgatunk a tetejére, majd a hűtőbe rakjuk dermedni. Aki szereti halmozni az élvezeteket, vaníliafagyival is megbolondíthatja.
Készítsétek el, biztos nagy sikere lesz! :)