#ÉviAzÉván -Tejszelet, tejsüti

Tejszelet, tejsüti... Valamilyen formában biztos mindenki találkozott vele a boltok hűtőpolcain. Sajnos a legtöbb ilyen termék tele van tartósítószerrel, cukorral, de van megoldás, ha az egészségesebb verzióra vágyunk: elkészítjük magunk.
Nagyon egyszerű, nem kell hozzá sok összetevő, és nem is drága sütemény, amivel garantáltan levehetjük a családot a lábukról! :)
Hozzávalók a tésztához:
4 db nagyobb méretű tojás
1 dl növényi tej
100 gramm tönkölybúza liszt (ch csökkentett is jó)
2 e. cukrozatlan kakaópor
1 tk. szódabikarbóna
1 ek. zabkorpa
1 tk. citromlé
2 ek. eritrit
A krémhez:
150 gramm zsírszegény túró
200 ml felvert tejszínhab
1 zacskó habfixáló
2 ek. light mascarpone
1 ek. zsírszegény joghurt
1 tk. vanília aroma
3 ek. eritrit
Elkészítés:
A tojásokat az 1 dl tejjel fehéredésig keverjük robotgép segítségével, majd beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, a zabkorpát, a citromlevet, az eritritet, és homogén masszává keverjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 20 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a tésztát.
A krémhez először felverjük a tejszínhabot a habfixálóval, majd óvatosan hozzákeverjük a túróhoz. Ízesítjük még a mascarponével, eritrittel, és a vanília aromával.