Füstölt lazacos krumplisaláta zöldfűszeres öntettel
A füstölt lazac és a burgonya együtt olyan ízharmóniát eredményeznek, amit mindenkinek ki kell próbálnia:
Füstölt lazacos krumplisaláta
Elkészítési idő: 25+15 perc
4 főre
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 20 dkg zöld lóbab (kifejtve)
- 10 dkg zsenge spenót
- 2 szál csemegehagyma
- 3-4 apró savanyú uborka
- 20 dkg füstölt lazac
Öntethez:
- 1 nagy csokor petrezselyem
- pár szál friss menta
- pár szál friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek citromlé
- 1 kk dijoni mustár
- 1,2 dl olívaolaj
- só
- bors
Elkészítés
1. Dörzsöld és mosd le a krumpliszemeket. Főzd forró sós vízben vagy párold külön-külön a krumplit és a babot, hogy mind a kettő puha legyen. Szűrd, aztán öblítsd le őket hideg vízzel és újra csöpögtesd le. A krumplit hámozd meg, és hosszában vágd vékony szeletekre. A babról is távolíts el minden fölösleges részt.
2. A zöldfűszereket, a fokhagymát, a citromlevet és a mustárt robotgépben dolgozd össze, közben folyamatosan, vékony sugárban öntsd hozzá az olajat is. Sózd és borsozd.
3. Egy tálban forgasd össze a krumplit, a babot és az öntet egyharmadát.
4. Közvetlenül tálalás előtt kanalazd át a babos krumplit egy szervírozótálra, szórd meg apróra tépkedett spenóttal, a vékony karikára vágott csemegehagymával és savanyú uborkával, majd fektesd rá a finoman összetekert, vékony lazacszeleteket. Locsold meg az egészet a maradék öntettel.