Halas tört burgonya a legkisebbeknek is

Elképesztő finomság akár kisbabának is! Csak el ne edd előle! :)
Elkészítési idő: 40 perc
Hozzávalók (2 kisebb pohárhoz):
•20 deka krumpli
•4 evőkanál vaj vagy margarin
•1 kicsi hagyma
•1 paradicsom
•1 csapott evőkanál liszt
•1 deci tejszín
•1 szelet bőr nélküli lazacfilé
1. A krumplit hámozd meg és vágd apróra. Forrásban lévő vízben főzd puhára.
2. Szűrd le a krumplit és keverj hozzá 2-3 evőkanál tejszínt és 2-3 evőkanál vajat.
3. A hagymát vágd apróra, a paradicsomot kockázd fel.
4. A maradék vajat olvaszd fel serpenyőben és párold meg a hagymát. Add hozzá afelkockázott lazacfilét és aparadicsomot. Süsd pár percig, majd öntsd fel tejszínnel.
5. Oszd el 2 kisebb tűzálló pohárba és halmozd a tetejére a krumplipürét. Süsd 180fokra előmelegített sütőben kábé 20 percig.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika