Tésztamentes hamis mac-and-cheese
Forrás: thelowcarblife.com
Ha tud olyan jó lenni, mint az eredeti sajtos tészta, csak fehér liszt és adalékanyagok nélkül, akkor miért ne próbálnád ki?
Tudjátok, mi teszi a tésztamentes mac-and-cheese-t ellenállhatatlanná? A karfiol. Ez az univerzális zöldség remekül összetartja a krémes-sajtos szószt. Az eredmény gluténmentes finomság 400 kalória alatt. Tökéletes comfort food egészséges kiadásban!
Tésztamentes hamis mac-and-cheese
Elkészítés: 1 óra, energiatartalom: 376 Kcal
Hozzávalók 4 személyre:
- 5 ek vaj
- 1 kisebb hagyma apróra vágva
- 1 gerezd fokhagyma összenyomva
- 2 ek. kókuszliszt
- 1 konzerv kókusztej light
- ½ tk száraz mustár
- ¼ tk tengeri só
- 2 bögre reszelt, érlelt cheddar sajt
- 1 nagy fej karfiol virágaira bontva és falatnyi darabokra vágva
- ¼ bögre reszelt parmezán
- 2 ek őrölt lenmag (drogériában, bioboltban kapható)
Elkészítés:
- Egy közepes lábosban, közepes lángon három ek vajat olvassz fel. Dinszteld meg benne a hagymát, kábé öt percig, amíg enyhén meg nem barnul.
- Add hozzá a fokhagymát és süsd 5 percig. Keverd bele a kókuszlisztet és állandóan kevergetve főzd 3 percig, amíg ez is meg nem barnul kissé.
- Zuttyantsd bele a kókusztejet, a mustárt és a sót. Kevergesd, forrald.
- Vedd le a tűzről és alaposan keverd bele a cheddart és a karfiolt. Öntsd bele az egészet egy tűzálló tálba.
- Egy kisebb tálban elegyítsd a parmezánt, a lenmagot és a maradék két evőkanál vajat. Az eredményt oszlasd el a sütőtál tetején.
- Süsd 30 percig, bugyborékoló, enyhén barna finomságot kell kapnod a végére.