3 abbahagyhatatlanul finom nyári mártogatós: a parmezános borsókrémtől a krémsajtos cékláig

Ez a cikk az Éva Magazin 2014-es 5. lapszámában jelent meg először: Zöldségek krémesen címmel. Tudtad, hogy korábbi lapszámainkat újra megvásárolhatod? Kattints ide!
PARMEZÁNOS BORSÓ
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 10 PERC
HOZZÁVALÓK:
- fél kiló zöldborsó (friss vagy fagyasztott)
- egy marék frissen reszelt parmezán
- 3 deka feta sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- fél deci olívaolaj
- só
- bors
1. Pürésítsd a főtt borsót a sajtokkal, a fokhagymával és az olívaolajjal.
2. Fűszerezd ízlés szerint sóval és borssal.
3. Zöldségekkel, tortillacsipsszel, grissinivel tálald.

GUACAMOLE
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 15 PERC
HOZZÁVALÓK:
- 2 érett avokádó
- • 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál tejföl
- 1 lime leve
- csili (elhagyható)
- só
- bors
- friss koriander ízlés szerint
1. Törd össze az avokádó húsát, majd keverd el az apróra vágott vöröshagymával, a tejföllel és a lime levével.
2. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, korianderrel és csilivel.
3. Zöldségekkel, tortillacsipsszel, grissinivel tálald.

KRÉMSAJTOS CÉKLA
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 60 PERC
HOZZÁVALÓK:
- 1 nagy cékla
- 5 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 1 doboz natúr krémsajt
1. A céklát és a fokhagymát csavard alufóliába és 200 fokra előmelegített sütőben süsd meg (kábé 45 perc alatt).
2. Ha puha a zöldség, akkor hámozd meg, vágd kockákra és késes aprítóban pürésítsd a krémsajttal és a fűszerekkel.
3. Hagyd, hogy az ízek néhány óra alatt összeérjenek.
4. Kínáld zöldségekkel, tortillacsipsszel, grissinivel.
