Isteni kecskesajtos spárgatorta, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját

Borítókép: Isteni kecskesajtos spárgatorta, ami után mindenki megnyalja mind a tíz ujját Forrás: Canva (SharafMaksumov)
Kecskesajt és spárga, tökéletes párosítás. Mintha az Isten is egymásnak teremtette volna őket. Nettó 35 perc alatt pedig olyan sós tortát készíthetsz el belőlük, hogy az egész család megnyalja majd mind a tíz ujját.

Előkészítési idő: 10 perc + a hűtés
Sütési idő: 25 perc
Hozzávalók (6 személyre):
•2 csomag kész leveles tészta
• 20 deka kecskesajt
• 15 deka rikotta
• 2 evőkanál felaprított mentalevél
• 2 evőkanál olívaolaj
• 20 deka tisztított zöldspárga
• 1 tojás

Fotó: Andrew Lehmann, André Martin/ACPsyndication.com

Elkészítés:

1. Melegítsd fel a sütőt 200 fokra.

2. Bélelj ki egy lapos tűzálló tálat sütőpapírral, olajozd is ki, aztán töltsd bele a leveles tésztát. Gondosan nyomkodd bele a sarkokba is, és hűtsd be fél órára.

3. Miközben a tészta pihen, keverd össze a kecskesajtot a rikottával, a felaprított mentalevelekkel és az olajjal, sózd meg.

4. Ha letelt a fél óra, kend szét a tölteléket tésztán, fektesd bele a megmosott, megtisztított spárgaszálakat, kend meg az enyhén felvert tojással, locsold a maradék olívaolajjal, és dugd a sütőbe fél órára. Forrón is, de szobahőmérsékleten is finom.

Recept: Simándi Júlia

További spárgás receptekért kattints a lenti galériánkra.