Kenyérből készíthetsz süteményt percek alatt
Forrás: pinterest
A bundás kenyér sósan és édesen is népszerű harapnivaló, de ki gondolta volna, hogy egy kis csavarral még szuper édesség is válhat belőle? Mutatjuk a család legújabb kedvencét!
Bundás kenyér, friss gyümölcsök, rengeteg krémsajt, karamellizált cukor és illatozó fűszerek alkotják ezt a fantasztikus édességet, amit nagyjából fél óra alatt összedobhatsz. Ki tudna ellenállni neki? Jöhet a recept?
Forrás: tasty
Rakott édes bundás kenyér
Hozzávalók (8 adag)
- A krémhez: 225 g krémsajt, 1 egész tojás, 2 ek. tejszín, 175 g cukor, 1 tk. vaníliakivonat
- A tojásos kenyérhez: 9 szelet briós kenyér, 4 egész tojás, 175 ml tej, 120 ml tejszín, 1 ek. vaníliakivonat, 2 tk. őrölt fahéj, ¼ tk. só, 2-3 ek. cukor, 1 tk. őrölt szerecsendió
- A töltelékhez: 2 ek. vaj, 2 ek. cukor, 225 g eper (szeletelve), 3 banán (szeletelve), porcukor Elkészítése:
Elkészítése:
- Melegítsd elő a sütőt 180˚C-ra.
- A krémhez: keverd simára egy kis tálban a krémsajtot, tojást, a tejszínt, a cukrot és a vaníliát.
- A francia pirítóshoz keverd ki a tojást, tejet, tejszínt, cukrot, vaníliát, fahéjat, egy csipet szerecsendiót és a sót egy nagy keverőtálban, majd egyenként forgasd bele a keverékbe a kenyérszeleteket.
- Az így kapott kenyérszeletekből tegyél egy réteget egy kisebb tepsi aljára, majd kend meg egyenletesen egy réteg sajtkrémmel.
- Most jöhet rá egy újabb francia pirítós réteg, majd arra egy réteg eper és banán, végül zárd le az egészet egy sor kenyérszelettel.
- Süsd 30 percig, majd 10 percig pihentesd.
- Fordítsd rá a tepsit egy újabb sütőlemezre, majd kend meg a tetejét olvasztott vajjal, szórd meg porcukorral és tedd vissza a sütőbe újabb 5 percre, hogy a cukor rákaramellizálódjon a tetejére.
- Díszítsd eperrel, banánnal és porcukorral.