Két összetevős sajtos keksz az esti filmnézéshez
Forrás: kirbiecravings.com
Nagyon könnyű elkészíteni, ráadásul még szénhidrátszegény is, ami jól fog jönni, amikor jóval kevesebbet mozgunk, ellenben jóval többet ülünk, filmezünk és eszünk.
A sajtos keksz alaprecepthez mindössze mandulalisztre és parmezánra lesz csak szükséged, amit aztán kedvedre ízesíthetsz a kedvenc fűszereiddel és persze friss zöldfűszerekkel.
Két összetevős sajtos keksz
Forrás: kirbiecravings.com
Hozzávalók
- 1/2 csészényi reszelt parmezán sajt
- 1/2 csészényi mandulaliszt
- 1 ek. víz (ha szükséges)
Elkészítése
- Melegítsed elő a sütőt 200 fokra, majd bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Öntsd a sajtot és a mandulalisztet egy tálba, majd dolgozd össze, ha szükséges. Ne aggódj, ha nagyon morzsás az állaga, de ha szükségét érzed, adj hozzá egy kis vizet, hogy majd formázni tudd.
- Nyújtsd ki a tésztát két sütőpapír között úgy, hogy nagyjából 3-4 milliméter vastag legyen, majd vágd fel kisebb téglalapokra.
- Tedd a kekszet a tepsibe, ügyelve, hogy ne érjenek össze.
- Süsd a kekszet 10 percen keresztül, majd fordítsd meg őket és süsd újabb 3–5 percen keresztül, míg tejesen ki nem száradnak és kissé meg nem barnulnak.
Forrás: kirbiecravings.com