5 recept, ami a Közel-Kelet ízeit hozza konyhádba: Cserháti Tamara különleges utazásra invitál a gasztronómia rejtelmeibe!

Borítókép: 5 recept, ami a Közel-Kelet ízeit hozza konyhádba: Cserháti Tamara különleges utazásra invitál a gasztronómia rejtelmeibe! Forrás: Németh Virág, BOOOK
Tudod, hogyan készül az igazi, hamisíthatatlan baklava? És, hogy a Közel-Keleten mi az egyik legkedveltebb hűsítő ital? Most eláruljuk, és meg is mutatjuk Cserháti Tamara segítségével, hogy hogyan készíteted el otthon te magad is!

Cserháti Tamara – egykori szépségkirálynő, ma boldog, kétgyermekes családanya – olvasóit egy különleges utazásra invitálja az izraeli gasztronómiába és a Közel-Kelet ízeibe. Yalla! Tarts velem! – Kalandozások az izraeli konyhában című könyvében végigvezet a nyüzsgő, kavargó, gazdag piactól a konyhafortélyokon át a hétköznapi és ünnepi asztalokig, és feltárja mindennek generációkon átívelő szerepét az izraeli kultúrában. Vásárlási tanácsokat ad a különleges hozzávalókhoz, és felidézi az olyan archaikus zsidó ünnepek menüsorát, mint a Hanuka, a Purim vagy a Ros Hásáná. Tamara izgalmas, hagyományt követő receptjeit kipróbálva magunk is otthonunkba varázsolhatjuk Izrael vibráló, sokszínű gasztronómiai kavalkádját.

Édes Közel-Kelet című könyvében pedig valóságos gasztrokirándulásra invitál minket a szerző, amelynek során jobban megismerhetjük a zsidó sütemények királynőjét, a flódnit, az arab világ egyik legkiadósabb desszertjét, a baklavát, vagy a marokkói vendégszeretet jeleként felszolgált mentateát. Bepillantást kapunk az étkezési szokásokba, például, hogy a kötetben szereplő falatokat és italokat milyen alkalmak során adták asztalra a családnak és a vendégeknek.

Forrás: Németh Virág, BOOOK

Galériánkban megismerkedhetsz a Közel-Kelet fantasztikus ízeivel! 5 receptet is mutatunk!