5 isteni kávérecept, amely garantáltan meghozza az ünnepi hangulatot
Bár apumpkin spice latte az őszi-téli szezon egyik nagy favoritja, nem érdemes leragadni egyetlen íznél, hiszen ma már számtalan kávés ital közül választhatunk, melyek nemcsak felpörgetnek és felmelegítenek majd, de kellemes ízüknek köszönhetően garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot.
Izgalmas újdonságok az ünnepekre
A Nespresso ünnepi limitált kiadású kollekciója egy varázslatos képzeletbeli utazásra invitál, melynek fókuszában igazán különleges kávéreceptek állnak. Bár a hozzávalók között találhatunk egy-két kevésbé gyakran használt alapanyagot is, szerintünk mindenképpen érdemes kipróbálni a recepteket.
Unforgettable Double Espresso Mocktail
De mi is az a mocktail valójában? Az elnevezés egy alkoholmentes koktélt takar, mely ez esetben kávéval készül. A frissítő trópusi mocktail alapját az ananászié, a vaníliaszirup, a frissen facsart lime és gyömbér adja, amelyet az Unforgettable Double Espresso intenzív ízével bolondítunk meg.
Az elkészítés során egy shakerben rázz össze egy kevés vaníliaszirupot és egy gerezd lime levét 100 milliliter ananászlével és egy csipet gyömbérporral. Szűrd le, majd öntsd a shaker tartalmát egy koktélpohárba. Miután elöblítetted a shakert, tegyél bele három jégkockát, zárd le, és 10 másodpercig rázd, hogy lehűljön. Az így kapott hideg shakerbe önts bele 80 milliliter kávét. Adj hozzá két jégkockát, és a lezárt shakerben alaposan rázd össze 15 másodpercig. Utána egy kanál segítségével óvatosan öntsd a shaker tartalmát az ananászlére. Ha szeretnéd egy kis díszítéssel feldobni az összhatást, szórj egy kevés barna cukrot egy friss szelet ananászra, és egy serpenyőben vagy szakácsfáklyával óvatosan karamellizáld meg, majd végül tűzd a pohár peremére.
Gourmet Almond Croissant Latte
Szereted a croissant-t kávéval kombinálni? Akkor ezt a kávékülönlegességet se hagyd ki, mely a tej krémességét a karamellizált mandula gazdag aromáival és a narancsvirág frissességével ötvözi. Ha szeretnéd megkóstolni, először készíts el 230 milliliter kávét a Nespresso Vertuo Elmond Croissant Flavour kávékapszulából, majd öntsd egy nagyobb porcelánbögrébe. Körülbelül 1 deciliter 1,5 %-os tejből készíts meleg tejhabot, majd öntsd a kávé tetejére és permetezz rá 1-2 fújás narancsvirágvizet. Ha ezzel megvagy, és van otthon szakácsfáklyád, szórj barna cukrot a latte tetejére, és a fáklyával karamellizáld. A legvégén pedig permetezz még egy kis narancsvirágvizet a habra, és egy egész mandulával díszítsd a tetejét. Voilá, kész is van!