Egészséges karácsonyi vacsora: zöldfűszeres kéreggel sült lazac

lazac,zöldfűszeres kéreg Forrás: Éva magazin
Könnyen elkészíthető, mégis elegáns ünnepi fogás.

Ha még nincs ötleted, hogy mi legyen a karácsonyi vacsora, akkor a lazac az egyik legjobb választás: roppant egyszerűen és változatosan elkészíthető ugyanis. Ez a recept ráadásul gluténmentes is, úgyhogy ha ez is szempont, akkor még egy tételt kipipálhatsz a listáról.

Zöldfűszeres kéreggel sült lazac (gluténmentes)

lazac,zöldfűszeres kéreg
Forrás: Éva magazin
Zöldfűszeres kéreggel sült, gluténmentes lazac

Hozzávalók 2 személyre:

2 db lazacfilé (bőre eltávolítva)

1 ek olaj

1 nagy csokor petrezselyemzöld

6 dkg kenyérmorzsa (gluténmentes)

2 dkg parmezán

1 csipet fokhagymapor

½ kezeletlen citrom héja

bors

Elkészítés:

1. A lazacfiléket megmossuk, ha még rajta van a bőre éles késsel levágjuk, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és félretesszük.

2. Közben késes konyhai robotgépben a zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet, finomra reszelt parmezánt, fokhagymaport porrá őröljük. Egy tányérba öntjük, majd a lazacfilék egyik oldalát erősen belenyomkodjuk.

3. Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, majd amikor elég meleg beletesszük a zöldfűszeres kéreggel lefelé a forró olajba. Kb 5 percig sütjük közepes lángon ezt az oldalát, majd átfordítjuk és a másik oldalon is 5 percig sütjük. Ha vastagabbak a szeletek végezzünk előbb próbát, mielőtt kivesszük.

4. Melegen tányérra szedjük, friss citrommal és salátával tálaljuk.

Adunk néhány ötletet a salátaöntethez: