Lazac szezámbundában

Borítókép: Lazac szezámbundában
Néhány hozzávalóból szenzációs lazacos ebédet-vacsorát rittyenthetsz.

Előkészítési idő: 10 perc
Sütési idő: 12 perc


Hozzávalók (4 személyre):
1 kábé 60 dekás lazactörzsfilé (bőre nélkül)
10 deka szezámmag
1 deci szójaszósz
3 evőkanál vaj

1. A lazacot forgasd meg a szójaszószban, hagyd benne 10 percig, aztán az egyik oldalát fektesd bele egy tálban a szezámmagba. Amikor majd kiveszed, kicsit nyomkodd bele a magokat.
2. Felforrósított vajban 1-2 perc alatt süsd barnára először a szezámmagos oldalát, majd fordítsd meg, tegyél fedőt a serpenyőre és 10 perc alatt süsd készre. Nem baj, ha belül kicsit rózsaszín marad. Jól illik hozzá az apró, hajában sült petrezselymes burgonya, de a rizs se rossz.

Fotó és recept: Studer-Tüske Veronika