Sajt és gyümölcs a melegszendvicsen? Igen!
Forrás: Charles Deluvio/Unsplash
A sajtos melegszendvicsnél csak egy jobb dolog van: a sajtos plusz feltétes. Mi most egy ínycsiklandó almás-áfonyás receptet mutatunk neked, amihez egy jó pohár bort is ajánlunk.
Sokan idegenkednek attól, hogy a húst vagy sajtot valamilyen gyümölccsel kombináljanak, pedig, ha kellőképpen savas gyümölcsöt választunk a sós és/vagy kesernyés ételekhez, akkor hihetetlenül kerek és harmonikus összhatást érhetünk el. Gondolj csak a rántott camebertre és az elmaradhatatlan áfonyaszószra. Ha szereted ezt a kombinációt, akkor ezt a szendvicset is biztosan imádni fogod!
Almás-áfonyás melegszendvics brie sajttal
Hozzávalók
- 4 szelet kenyér
- 2 ek. vaj
- 1/3 csészényi Sauvignon Blanc (elhagyható)
- 225 g brie sajt (vékonyra szeletelve)
- 1 közepes alma (vékonyra szeletelve)
- 1/2 csészényi vörösáfonya-szósz vagy lekvár
Elkészítése
- Vajazd meg a kenyerek egyik oldalát, majd a másik oldalukat kend meg a borral.
- Melegíts fel egy serpenyőt, és tegyél bele két szelet kenyeret a vajas oldalukkal lefelé, majd mindegyik szeletre tegyél sajtot, egy pár szelet almát, és egy kevés áfonyát.
- Tegyél rájuk egy-egy szelet kenyeret, majd megint csak a vajas felükön süsd tovább őket fedő alatt, alacsony lángon.
- Amikor a sajt olvadni kezd, vedd le róla a fedőt, és egy spatulával ellenőrizd, hogy kellőképpen megpirultak-e a szendvicsek.
- Ha mindkét oldaluk aranybarna, vedd ki őket a serpenyőből és kínáld őket egy pohár borral.