Marhahúsos szendvics tormával

Borítókép: Marhahúsos szendvics tormával
Vendégségbe, tízóraira: különleges szendvics akár hétköznapra is.

Hozzávalók:

– 4 db kábé 20 dekás hátszín vagy marhafartő
– 2 nagy fej hagyma
– 4 evőkanál olívaolaj
– másfél deci kész tormamártás vagy 1 deci tejszín
– 4 evőkanál reszelt torma és néhány evőkanál citromlé
– 10 deka vízitormalevél
– 8 db friss buci, kis bagett vagy ciabatta
– só, bors
– madársaláta


1. Pirítsd a vékonyra szeletelt hagymát forró olívaolajban aranybarnára. Ízesítsd kedved szerint sóval, borssal.

2. Fűszerezd a négy steaket (ehhez nem javaslunk hozzávalókat, mert kapható kész grillfűszer, de nyilván neked is megvan a saját recepted – a legáltalánosabb a só, bors, mustár…), és szabad tűzön vagy elektromos grillen süsd minden oldalukat 3–5 percig – angolosra (rare) vagy közepesre (medium). Utána legalább 10 percig hagyd őket pihenni.

3. Keverd össze a tejszínt és a reszelt tormát, valamint a citromlevet, és ízesítsd sóval, borssal. Ha kész tormamártást használsz, ez a művelet elhagyható.

4. A húst szeleteld vékonyra, helyezd a péksüteménybe, kenj szét rajta egy kis vízitormát, tedd rá a pirított hagymakarikákat, a tormakrémet, és díszítsd vízitormalevelekkel.

5. Hogy még csinosabb és könnyebben fogyasztható legyen, a szendvicsek közepét burkold zsírpapírba, amit egy darab madzaggal köss át.

Recept: Simándi Júlia