Vajas szívecskék aszalt áfonyával
Hozzávalók:
•12-12 deka puha vaj és cukor
•20 deka liszt
• 1 tojássárgája
• fél kávéskanál szódabikarbóna
• 1 kávéskanál vanília
• 8 deka aszalt vörös áfonya beáztatva
1. A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliaaromát.
2. A lisztbe szórd bele a szódabikarbónát, és az egészet keverd össze a vajas masszával.
3. Áztasd be az áfonyát kevés vízbe, majd papírtörlőre szedve szárogasd le. Így keverd hozzá egy evőkanálnyi liszthez, majd add hozzá a süteménytésztához.
4. Tedd egy kis időre a hűtőbe, majd finoman lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtsd ki. Szaggass a tésztából kis szíveket (kábé 12-re lesz elég).
5. Helyezd a szíveket sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól egyujjnyi távolságra, és kábé 180 fokos sütőben 10 perc alatt süsd aranyszínűre. A sütőpapíron hagyd kihűlni.
Szöveg: Vargha Zsuzsa, fotó: Europress/Stockfood