Egészséges mártogatós: paprikás-diós pesztó
Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
10 perces olasz pesztó. Próbáld ki!
Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
•3 kápiapaprika
•1 csokor friss bazsalikom
•5 deka dió
•2 gerezd fokhagyma
•egy marék friss parmezán
•1 deci mascarpone
•extra szűz olívaolaj
1. A paprikát magozd ki és 200 fokra előmelegített sütőben süsd puhára.
2. A forró paprikát tekerd újságpapírba kábé 10 percre, hogy könnyebben le tudd húzni a héját.
3. Késes darálóban pürésítsd a hozzávalókat.
4. Annyi olívaolajat használj, hogy avégeredmény krémes állagú legyen.
Tipp: Tésztákhoz, húsokhoz, levesbe ajánljuk.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika