Egészséges mártogatós: paprikás-diós pesztó

Borítókép: Egészséges mártogatós: paprikás-diós pesztó Forrás: Studer-Tüske Veronika / Éva magazin
10 perces olasz pesztó. Próbáld ki!

Elkészítési idő: 10 perc
Hozzávalók:
•3 kápiapaprika
•1 csokor friss bazsalikom
•5 deka dió
•2 gerezd fokhagyma
•egy marék friss parmezán
•1 deci mascarpone
•extra szűz olívaolaj

1. A paprikát magozd ki és 200 fokra előmelegített sütőben süsd puhára.

2. A forró paprikát tekerd újságpapírba kábé 10 percre, hogy könnyebben le tudd húzni a héját.

3. Késes darálóban pürésítsd a hozzávalókat.

4. Annyi olívaolajat használj, hogy avégeredmény krémes állagú legyen.

Tipp: Tésztákhoz, húsokhoz, levesbe ajánljuk.

Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika