Piros pestóval töltött hús
Különleges csirketekercs – 20 perc alatt kész!
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók (2 főre):
•10 deka szárított paradicsom
•10 deka fenyőmag
•maréknyi parmezán
•1 gerezd fokhagyma
•fél deci olívaolaj
•csirkemell- vagy csirkecombfilé
1. A pestóhoz a hús kivételével az összes hozzávalót tedd aprítógépbe és daráld pépesre.
2. A húst klopfold ki, sózd meg és kend meg pestóval.
3. Tekerd fel és rögzítsd a hajtásnál fogpiszkálóval vagy hústűvel.
4. 180 fokra előmelegített sütőben süsd át ahúst.
5. A maradék pestót fedd le egy réteg olívaolajjal és zárd le. Hűtőben tárolva eláll pár napig.
Szöveg és fotó: Studer-Tüske Veronika