Recept: a legjobb Alfredo szósz, ami csodás tésztához, csirkéhez és rákhoz is

A klasszikus Alfredo szósz egy egyszerű, de elegáns krémes, fehér szósz, amiről közismert, hogy legtöbbször valamilyen tésztával: szélesmetélttel vagy spagettivel fogyasztják. Nem árt elsajátítani a készítését, tudniillik igazi Aduász a konyhában.
Mint már említettem eheted mártásént tészta mellé, de felszolgálhatod csirke, hal, vagy rák mellé is, mi több, használhatod rakott ételekhez, pizzára alapmártásként, vagy mártogatósként bagetthez vagy rágcsákhoz, zöldséghez is. Néhány egyszerű alapanyagból pofonegyszerűen összeállíthatod, csak kell hozzá egy klassz recept. Mutatjuk!
Alfredo szósz

Forrás: Gettyimages
Alfredo szósz
Hozzávalók
- ½ csészényi vaj
- 2 csészényi tejszín
- 110 g krémsajt
- ½ tk. fokhagyma (zúzott)
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. olasz fűszerkeverék
- ¼ tk. só
- ¼ tk. bors
- 1 csészényi parmezán sajt (reszelve)
Elkészítése
Egy serpenyőben hevíts vajat és add hozzá a krémsajtot. Főzd őket közepes lángon, és kevergesd addig míg fel nem olvadnak. Ilyenkor add hozzá a fokhagymát, az ízesítőket és a fűszereket, végül a reszelt sajtot. Főzd nagyjából 3-5 percig, vagy amíg be nem sűrűsödik.