Spagetti füstölt lazaccal, spárgával, kapribogyóval és rukolával
4 személyre
Elkészítési idő: 8 perc
Főzési idő: 5 perc
Hozzávalók:
- 1 és negyed deci extraszűz olivaolaj
- 25 deka megtisztított, vékonyra szeletelt spárga
- 40 deka hosszú tészta, például angyalhaj vagy spagetti
- 15 deka füstölt, főtt lazac vékony szeletekre vágva
- 2 evőkanál kapribogyó
- 1 kis csokor friss, apróra vágott snidling
- 10 deka (bébi)rukola
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
- 1 citrom cikkekre vágva
1. Forrósítsd fel az olajat egy kisebb serpenyőben, dobd rá a spárgát, folyamatosan kevergetve süsd, amíg a zöldség éppen csak meg nem puhul.
2. Főzd ki a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint bő sós vízben, „al dente” keménységűre. Alaposan szűrd le, majd tedd vissza a főzőedénybe.
3. Add a sült spárgát a tésztához a lazaccal, a kapribogyóval, a rukolával és a snidlinggel együtt. Ízesítsd sóval, borssal, majd óvatosan keverd össze.
4. Citromgerezdekkel díszítve azonnal tálald.
Tipp: Fagyasztásra nem alkalmas, mikrózni viszont lehet. (De inkább melegítsd fel egy kis olívaolajjal kevert vízzel, akkor jobban megmarad az íze, mint a mikróban. A szerk.)
Szöveg: Simándi Júlia, fotó: ACP Syndication.