Sütőben sült ropogós tofu zseniális fűszerbundában
Forrás: gimmesomeoven.com
A tofu igencsak megosztó étel, pedig ha jól van elkészítve, akkor biztos vagyok benne, hogy még a fintorgók is örömmel behabzsolnák. Ez a sült tofu éppen ilyen harapnivaló.
Az aranybarnára sült ropogós tofufalatkákat ráadásul nem csak snackként eheted mártogatósba tunkolva. Remekül passzol egy kevert salátához, de szendvicsben is megállja a helyét.
Sütőben sült ropogós tofu fűszerbundában
Forrás: eatingbirdfood.com
Hozzávalók
- 450 g szilárd tofu
- 2 ek. porélesztő
- 2 ek. zabliszt
- 2 tk. olívaolaj
- 1 tk. fokhagymapor
- 1 tk. só
- 1/2 tk. bors
Elkészítése
- Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
- Kockázd fel a tofut nagyjából 1-1 ½ cm-es darabokra, majd önts rájuk egy kevés olívaolajat.
- Szórd meg az élesztővel, a liszttel, a fokhagymaporral, a sóval és a borssal, és keverd össze úgy, hogy mindenhol bevonja a kockákat ez a keverék.
- Terítsd szét a tofudarabokat a tepsiben, majd 10 percenként megkeverve süsd 30–40 percen keresztül, míg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Forrás: eatingbirdfood.com