Wasabis lazacnyárs megfázásra

A wasabi kiválóan alkalmas a légutak tisztítására. A lazac és a wasabi ízhatása pedig fenséges.
HOZZÁVALÓK (1 adag):
- 2 bőr nélküli lazacfilé, 3 cm-es darabokra vágva
- 2 újhagyma, 3 cm-es darabokra vágva
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 teáskanál wasabi (paszta vagy por)
- ½ teáskanál méz
Elkészítés:
- Szúrjuk fel a lazacszeleteket két vagy három nyársra, helyezzünk közéjük újhagymát, és tegyük bele egy tepsibe.
- Keverjük össze a szójaszószt, a wasabit és a mézet, majd az egészet öntsük rá a nyársakra.
- Forgassuk meg többször a nyársakat, hogy az öntet mindegyik lazacszeletet egyenletesen beborítsa. Körülbelül 10 percig hagyjuk állni, majd fordítsuk meg újra a nyársakat.
- Melegítsünk elő egy grillserpenyőt vagy grillsütőt magas hőfokon, tegyük bele a nyársakat és süssük 15 percig, közben gyakran forgassuk. Azonnal tálaljuk. Adhatunk hozzá barna rizst vagy salátát, ízlés szerint.

Receptünk Dale Pinnock: Gyógyító konyha 2. című könyvéből van. Dale táplálkozási szakember, pirulák helyett ételekkel gyógyít: fogásai a lelket is melengetik, és bizonyos testi problémák esetén is jót tesznek – hogy melyiknél, azt minden receptnél feltünteti. Fotók: Corvina Kiadó