Cukkinit a zöldborsófőzelékbe?! De még mennyire!

Így lesz természetesebb módon szénhidrátszegényebb és még finomabb zöldborsófőzeléked.
Hozzávalók (4 személyre):
- 80 deka zöldborsó (tisztított mennyiség)
- 1 cukkini apró kockákra vágva
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 2 deci tejszín
- 2-3 deci tej
- só
- bors
Elkészítés:
- A vajat olvaszd fel egy nagyobb lábosban, add hozzá a zöldborsót, sózd meg és fedő alatt párold pár percig. Add hozzá a cukkinit és további 5-6 percig párold a zöldségeket, amíg megpuhulnak.
- A tejszínt keverd simára a kukoricakeményítővel, öntsd a zöldségekre és önts hozzá még annyi tejet, hogy majdnem ellepje a borsót. Sűrítsd be a főzeléket, de ne forrald fel. Ha nem elég sűrű, botmixerrel még turmixolj bele a főzelékbe, így önmagával tudod sűríteni. Ízlés szerint sózd, borsozd.
- Tálald tükörtojással.